perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ihanista ihanimmat hääkimput osa2

 
 
Henriettan kukat toimii Porvoossa ja Henrietta kertoi häätrendien näkyvän muun muassa yksityiskohtina kimpuissa ja vintage hengen hakemisella kimppuihin. Ihana neilikka on myös löytänyt tiensä takaisin kimppuihin.


 
Helmiä, sulkia ja koruja ynnä muita sellaisia käytetään hääkimpuissa yksityiskohtina. Henrietta tuo esiin, että kimppua kotona netistä katsellessa pitää muistaa, että kaikkia kukkia ei saa kaikkina vuodenaikoina.
 
 
 
 
Hääkukat kannattaa varata ajoissa Henriettan kukasta, mutta viimeinen päätös kukista kannattaa tehdä vasta kuukausi tai pari kuukautta etukäteen, sillä mieli voi muuttua jos suunnitelmat on tehty kovin aikaisin. Tämä on niin totta, sillä aiemmin ihastuin tähän Henriettan sitomaan näyttävään ja maalaishenkiseen auringonkukkakimppuun ja nyt häiden lähestyessä haluankin jo jotain aivan muuta.
 

 
Näitä Henriettan herkullisia kimppuja voit ihailla lisää Henriettan kukkien facebook-sivulla ja varsinaiset kotisivut löytyvät täältä.
 
 
Voi mikä herkkyyden maallistuma tämä Henriettan tekemä hiuskoriste onkaan. Henriettan kukasta suositellaan hiuksiin hyvin pieniä kukkia: harso, oksaruusu, arabicumin kukka, tulilatva, ja kuismanmarja ynnä muita vastaavia.
 
 

 
Viimeisenä haluan esitellä paikallisen kukkakaupan: Jalasjärven Kukka-aitta. Täällä sidotaan todella kauniita kokonaisuuksia, joita olemme jo useasti ihailleet. Kukka-aitassa on hyvä piipahtaa noin kuukautta ennen hääpäivää suunnittelemassa kimppua.

 
Kukka-aitasta korostetaan, että netistä saa hyviä vinkkejä, mitä haetaan, mutta kannattaa myös pitää mielessä, että nettiin kuvatut hääkimput saattavat olla hyvinkin kalliita, eikä niitä aina pysty edukkaasti toteuttamaan.


 
Tälle floristille antaa mielellään vapaat kädet minun kimppuni suhteen. Myönnän auliisti etten edes tiedä, mitä kaikkia hienoja tajunnanräjäyttäviä yhdistelmiä on olemassa, joten tulen määrittelemään ehkä 1-2 kukkaa, ja 1-2 väriä mitä haluaisin kimpussani olevan ja toivon floristin muotoilevan noilla vihjeillä ikimuistoisen asetelman minulle.
Hääkampaukseen Kukka-aitta suosittelee koskettelun kestäviä kukkia, esimerkiksi neilikoita tai krysanteemeja.

 
Mitäköhän kukkia minä sitten tarvitsen? Kukka-aitasta kerrottiin kukitusten olevan hyvin yksilöllisiä ja kukkia voidaan tilata vain hääkimpun ja vieheen verran tai sitten myös alttarille, kaasoille, istumapöytiin ja mahdollisille sulhaspojille ja morsiustytöille. Henriettan kukasta laajennettiin tuota listaa vielä huomattavasti mm. buffet pöydän asetelmalla, vieraskirjapöydän kukka-asetelmalla ja naisten vessankin voi koristaa kukka-asetelmalla. Kaasoillakin voi olla kukkia käsikimppuna, rannekoruna tai/ja hiuksissa. (Kuva Kukka-aitta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti